Shopping

I Magaluf är det aldrig långt mellan stränderna, klubbarna och butikerna. Du behöver inte åka iväg på dagsturer för att hitta souvenirer, det räcker att du tar en paus från solandet för att kunna ströva runt bland butiksgatorna i området. Vill du ha lite mer att välja på ska du ta dig till Mallorcas huvudstad Palma.

Butiker

Strandområdet domineras av souvenirbutiker där du kan hitta kläder, handdukar och andra prylar att ta med hem till nära och kära. Har du lite tid och reskassa över så kan du åka till Palma där urvalet är större. I Palma finns både internationella designmärken och vanliga modebutiker.

Marknad

Varje onsdagsmorgon hålls en marknad i närheten av Andratx. Här kan du hitta färsk mat men också lokalt hantverk, bland annat i form av lädervaror och keramik. Det går bussar till marknadsområdet på morgonen från resorten, men eftersom bussen ofta blir överfull på vägen hem när alla har handlat kan det vara en god idé att dela en taxi istället om ni är flera i sällskapet.

Öppettider

De flesta butikerna både i Magaluf och Palma har öppet mellan klockan 10.00 till 13.30 och 17.00 till 20.00. På söndagar är många butiker stängda. Små souvenirbutiker och stora köpcentrum har dock öppet alla dagar i veckan.