Om Magaluf

Charterpärlan Magaluf är ett utmärkt resmål för sol- och badtörstande turister i alla åldrar på dagarna, och för festprissar på nätterna. Orten kryllar av barer, restauranger, diskotek och andra förströelser att utforska på kvällarna. Dagarna spenderas på de vita stränderna, smaksatt med strålande sol och svalkande vindar.

magaluf_500x282

Tre vita sandstränder

Det spanska turistparadiset Magaluf består av tre stora sandstränder – Majorca beach, Magaluf beach och Palma Nova beach. Stränderna är kantade av små barer, butiker och hotell. Magaluf är den administrativa centralorten i kommunen Calvià och omges av flera mindre orter, bland andra Torrenova och Palma Nova. Ungefär 4 300 människor bor i Magaluf, men ett mångdubbelt antal större människor besöker orten varje år. Högsäsongen är mellan juni och augusti.

Populärt resmål för skandinaver

Den bekväma närheten till flygplatsen, de vita stränderna och det soliga vädret gör Magaluf till en av de mest populära semesterorter för skandinaver och britter. Den stora anströmningen av turister från bland annat Sverige har färgat av sig på Magaluf. Här finns svenska barer, restauranger och diskotek. Du kan räkna med att träffa landsmän under din resa, både bland personalen på ortens inrättningar och bland de övriga turisterna.