Se och göra

Gillar du vattensport och andra fartfyllda aktiviteter så behöver du inte leta länge på Magaluf. Några större sevärdheter däremot finns inte direkt på orten, men på andra delar av del soliga ön finns en hel del att upptäcka.

Aktiviteter

Tröttnat på att ligga och såsa i solen? I Magaluf kan du prova på spännande aktiviteter och vattensporter. Det finns två vattenparker i området. I resortens utkant ligger Aqualand Magaluf som är fullspäckad med hisnande vattenrutschkanor men också lugnare aktiviteter för mindre barn. Parken har öppet från klockan 10.00 till 18.00 dagligen mellan maj och oktober.

En annan fartfylld aktivitet i utkanten av resorten är gokart-banan Karting Magaluf. Banan lämpar sig bäst för lite äldre barn och vuxna. Karting Magaluf har öppet dagligen mellan klockan 10.00 till midnatt under högsäsong.

En lite annorlunda nöjespark är Western Park i Magaluf. Området kan bäst beskrivas som en vattenpark kombinerad med vilda västern. Här finns en liten djurgård och en grönskande park att koppla av i. Dessutom hålls uppvisningar med rovfåglar.

Längs stränderna på Magaluf kan du prova på dykning, vindsurfing och andra vattensporter. På dykcentret MAP Divers kan du följa med på spännande dykexkursioner i Magaluf, Palma Nova eller Santa Ponsa. Busstur från hotellet ingår i priset.

Sevärdheter

Inte långt från orten Palma de Mallorca ligger det runda 1400-talsslottet Castell de Bellver. Slottet byggdes åt kung James II av Aragon och användes som fängelse under 1700- och 1800-talen. Även under diktatorn Francos välde fängslades människor i slottet. I dag är det en av Mallorcas största turistattraktioner.

Katedralen La Seu ser ut som något hämtat ur en saga med alla sina torn och valv. La Seu är byggd på grunden av en gammal moské och står, även den, i Palma de Mallorca. Det var kung James I av Aragon som lät uppföra den allt annat än blygsamma byggnaden i nordeuropeisk gotisk stil på 1200-talet. Först 1601 stod kyrkan färdig, och mätte då 121 meter på längden, 55 meter på bredden och 44 meter på höjden. Atmosfären på plats fulländas av de falkar som byggt sina bon på kyrkans tak, och svävar majestätiskt runt byggnaden i jakt efter byten.

Vill du kunna skryta med att ha sett en bergskedja under din solsemester på Mallorca ska du åka västerut på ön. Här brer Serra de Tramuntana ut sig längs hela västkusten och mäter 1 445 meter över havet på sin högsta punkt.