Frågor & Svar

Undrar du något om Magaluf eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med våra svar.

Hur ser prisnivåerna ut i Magaluf?
Dryckerna är billigare än i Sverige, men maten på restaurang kostar ungefär lika mycket som här. En starköl på krogen kostar runt 2 euro, men en middag med dryck på en mellanklassrestaurang kostar runt 12 euro.

Hur tar jag mig runt i Magaluf?
Det går lokalbussar mellan Magaluf och den närliggande orten Palma Nova. Du kan också hyra bil eller moped om du vill se dig omkring på Mallorca på egen hand. Taxi är relativt billigt i Magaluf. En taxiresa till flygplatsen kostar runt 30 euro och tar 15 minuter.

Bör jag lämna dricks i Magaluf?
Serveringsavgift ingår ofta på restauranger, men det är brukligt att lämna växelpengar som dricks ändå. Även taxichaufförer, bar- och hotellpersonal uppskattar en slant i dricks.

Vilken åldersgräns gäller för att köpa alkohol i Spanien?
Åldersgränsen är 18 år både i butiker och på restauranger.

Hur är säkerheten i Magaluf?
Mallorca överlag har väldigt låg kriminalitet, men vissa barer i Magaluf har dåligt rykte sent på nätterna. Se upp för ficktjuvar och lämna inga värdesaker obevakade på stranden. Du når larmcentralen på nummer 112.


Jag och 8 vänner har bokat in en resa till Magaluf. Vårt hotell heter “Fresh Apartments Magamar” och sägs ligga 300 meter från stranden. På sunhotels.net står det bara att det är 300 meter från “magaluf beach”. Är det en strand som heter så? För jag hittar inte att det ska heta så. Min fråga är om Fresh Apartments Magamar ligger centralt till själva huvudgatan till där alla klubbar och uteställen ligger? (och om den stranden ligger mot samma håll?) För det står 16 km från palma. Jag hoppas att palma inte är själva stället man åker till för att festa? Väldigt tacksam för svar då jag inte får ihop detta. Adressen till hotellet är förresten: Palmeras Avenue 2, 07182.

Hej, hoppas du kommer ha det skönt väl på plats. ”Fresh Apartments Magmar” ligger nästintill stranden och det finns även väldigt många olika krogar i området.