Nöjen

Under Magalufs högsäsong mellan juni och augusti domineras orten av unga, partyglada britter, skandinaver och tyskar. Tillhör du den kategorin av turister är nöjesutbudet efter solnedgången oändligt. Gatorna är fullsprängda av klubbar, barer och diskotek, och här slutar inte festen förrän solen går upp. Gemensamma nämnare för alla uteställen är billiga drinkar, mängder av turister och långa öppettider.

h2>Klubbar och diskotek

Du behöver inte gå långt från ditt hotell innan du snubblar över en hel gata full av klubbar och diskotek. Den största klubben på hela Mallorca heter BCM Planet Dance och är mycket populär bland brittiska turister. Gästerna betalar inträde i dörren, därefter ingår drinkar hela kvällen. På övervåningen spelas snabb musik så som trance och eurodance. På nedervåningen anordnas vilda skumpartyn och lite äldre musik spelas som alla kan sjunga med i. På Poco Loco Disco Club kan du dansa till musik från 1960-talet och framåt. Denna välbesökta inrättning håller öppet till klockan 06.00 på morgonen.

Svenska klubbar

Lider du av hemlängtan kan du besöka någon av Magalufs skandinaviska nattklubbar. En av dem heter Grabbarna Grus och är ett populärt förfestställe, trots att klubben inte stänger förrän klockan 04.00. En annan nordisk klubb är Casablanca som gjort sig känd för sin grill på baksidan. Här uppträder artister ibland. Casablanca håller öppet till klockan 06.00. De Gamle Viking är en av de mer etablerade skandinaviska klubbarna på orten. Gäster som utmärker sig fotograferas och hamnar på klubbens vägg tillsammans med tusentals andra foton.

Barer

Kolla in någon av Magalufs alla barer innan du fortsätter ut i natten för att dansa. Här finns mängder av skojiga temabarer med musik för alla smaker. Tänker du gå vidare till den stora klubben BCM Planet Dance så har du Baywatch Bar alldeles runt hörnet. Baren har gott om sittplatser både inomhus och utomhus. Föredrar du indie-musik är Alex’s Indie Bar på Magaluf Beach kanske något för dig. Personalen är trevlig, ölen kall och musiken varierande.

En fantastisk utsikt över strandområdet döljer sig ett par gator bakom de allra största klubbarna. Club 21 ligger på Punta Ballena local 20 och har en härlig terrass där du kan sippa på drinkar och njuta av svalkande vindar och utsikten över hela partydistriktet. Gillar du sällskapslekar ska du gå till Chaplin’s bar på Punta Ballena local 7. Stället är känt för sina galna partylekar före midnatt.

Shopping

I Magaluf är det aldrig långt mellan stränderna, klubbarna och butikerna. Du behöver inte åka iväg på dagsturer för att hitta souvenirer, det räcker att du tar en paus från solandet för att kunna ströva runt bland butiksgatorna i området. Vill du ha lite mer att välja på ska du ta dig till Mallorcas huvudstad Palma.

Butiker

Strandområdet domineras av souvenirbutiker där du kan hitta kläder, handdukar och andra prylar att ta med hem till nära och kära. Har du lite tid och reskassa över så kan du åka till Palma där urvalet är större. I Palma finns både internationella designmärken och vanliga modebutiker.

Marknad

Varje onsdagsmorgon hålls en marknad i närheten av Andratx. Här kan du hitta färsk mat men också lokalt hantverk, bland annat i form av lädervaror och keramik. Det går bussar till marknadsområdet på morgonen från resorten, men eftersom bussen ofta blir överfull på vägen hem när alla har handlat kan det vara en god idé att dela en taxi istället om ni är flera i sällskapet.

Öppettider

De flesta butikerna både i Magaluf och Palma har öppet mellan klockan 10.00 till 13.30 och 17.00 till 20.00. På söndagar är många butiker stängda. Små souvenirbutiker och stora köpcentrum har dock öppet alla dagar i veckan.