Mat & Dryck

På Magalufs gator varvas autentiska spanska restauranger med italienska, mexikanska, kinesiska och indiska inrättningar. På grund av de stora turistströmmarna till orten är det även lätt att hitta brittisk och till och med svensk mat. Middagen äts sent på kvällen, oftast runt klockan 21.00.

Spanska matvanor

Middagen äts sällan före klockan 21.00 på kvällen, och måltiden kan pågå länge.Vanliga rätter i det spanska köket är ris- och saffransrätten paella, potatisomeletten tortilla och den kalla tomatsoppan gazpacho. Fisk och skaldjur är vanliga ingredienser, liksom korv, ost och vin.

Budget

Ett bra tips för att spara in pengar på restaurantbesök är att välja en all-inclusive-resa. Det finns gott om restauranger i Magaluf som ingår i konceptet – kolla med din resebyrå när du bokar. Du kan också spara en slant genom att dela för- eller efterrätt med ditt middagssällskap.

Lyx

Det finns flera lyxrestauranger att välja på i Magaluf. En av dem är Gourmet Restaurant Tristan i det trendiga området Portals Nous. Förutom den utsökta menyn och den välfyllda vinkällaren har restaurangen en terrass med vacker utsikt över hamnområdet. Cellar Sa Sinia i närheten av Porto Colom Yacht Club tillreder alla sina rätter med lokalt odlade råvaror och har en utsökt, skaldjursbaserad meny.